کناف از تزئینات مدرن و شیکی است که امروزه در طراحی داخلی خانه یا محیط کار، یا محیط های دیگر به کار برده می شوند. اجرای کناف بر روی سقف و دیوار کناف با طرح ها و رنگ های مختلف انجام می شود و این طرح مطابق با سفارش مشتری یا نظر طراح دکوراسیون داخلی انتخاب می شود.
پس از این مرحله، نقاشی کناف اهمیت به سزایی دارد که باید با روش های استاندارد خود صورت پذیرد و در غیر این صورت نتیجه ایده آل حاصل نمی شود. در این مقاله در ارتباط با کناف، اجرای کناف و نقاشی آن به توضیح مختصری خواهیم پرداخت.
منظوراز کناف چیست؟
احتمالا تا به حال در ساختمان های مختلف و خانه های مسکونی شاهد این سازه ها که به آن کناف می گویند، بوده اید. کناف در حقیقت صفحه ای گچی است که روکش مخصوصی دارد که برای تزئین بر روی دیوارها و یا سقف ها قرار میگیرد.
نقاشی کناف و رنگ آمیزی آن باید توسط افراد متخصص در همین زمینه و با دقت کافی انجام شود تا ظاهری که خریدار به آن نیاز دارد، از نتیجه کار حاصل بشود. با این وجود این سازه های تزئینی با مزیت های فراوان و قدمت ۹۰ ساله ای که در جهان دارند ، طرفداران بسیاری را در جهان به خود جذب کرده اند.
نقاشی کناف چیست؟
بعد از بررسی طرح های مناسب کناف برای محیط مورد نظر شما و اجرای آن، نوبت به نقاشی کناف می رسد. نقاشی کناف به راحتی نقاشی دیوار یا سقف در حالا معمولی نیست و نیازمند افراد متخصص و با تجربه کافی می باشد. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، رنگی است که برای نقاشی کناف از آن استفاده می کنید.
انتخاب رنگ تیره یا روشن می تواند تاثیر فراوانی بر شکلیه بودن منزل شما و تناسب آن با محیط خانه و طراحی داخلی آن داشته باشد. پس بهتر است در این مسیر از یک طراح دکوراسیون داخلی یا افراد دیگری که در این زمینه تخصص دارند مراجعه فرمایید. نقاشی کناف خود به روش های مختلفی قابل اجرا می باشد که در ادامه به توضیح در ارتباط با این روش ها خواهیم پرداخت.
اصولی ترین روش نقاشی کناف
برای نقاشی کناف در این روش، باید در ابتدا بتونه کاری تمام سطوح انجام شود. کناف لایه های مختلفی دارد که چفت شدن این لایه ها به یکدیگر بدون بتونه کاری و درگیری ممکن نیست. برای این که زیرسازی کار تمیزتر و اصولی تر در بیاید، بهتر این است که مرحله بتونه کاری دو بار تکرار شود.
پس از بررسی درزها از نظر پوشانده شدن، مرحله بعدی لکه گیری است و بعد آن مرحله ماستیک گیری می باشد که برای صیقلی کردن سطح انجام می شود. این روش باعث می شود حالت سایه روشنی که پس از لکه گیری ایجاد شده است، از بین برود. بعد این مرحله نیز رنگ دلخواه قابل اجرا بر روی کناف می باشد.
روش های دیگر نقاشی کناف
در این روش که نزدیک به روش قبلی می باشد، بتونه کاری در سطح قطورتری باید اجرا بشود. درزگیری نیز به همان شکل روش اصلی به اجرا در می آید؛ اما پس از دو مرحله بتونه کاری، با سمباده سطح مورد نظر ساییده می شود که به نسبت کار زمانبری می باشد.
به همین علت است که از این روش در سطح های قوس دار به ندرت استفاده می شود. خط و خش حاصل از ساییده شدن با سمباده نیز با بتونه از جنس پلاستیک از بین می رود. در مرحله بعد سطح برای رنگ آمیزی آماده است و نقاشی کناف و رنگ آمیزی آن با رنگ دلخواه انجام می گیرد.
کاربرد نقاشی کناف چیست؟
کناف در اصل سازه ای تزئینی است که در طراحی دهل محیط های مختلف مانند دفاتر و إدارات، اتاق های مختلف منزل و لابی و ورودی های ساختمانی کاربرد دارد. به طور کلی اجرای کتاب تحت عنوان سقف کناف کاذب، پوشش دیوار کناف قدیمی و دیوارهای جداکننده استفاده می شود. نصب کناف به عنوان دیوارهای جداکننده اصلی ترین کاربرد دیوارکناف است.
این کار باعث فضاسازی در داخل منزل و تقسیم بندی محیط با هزینه مناسب تر می شود. دسته دیگر استفاده به عنوان سقف کاذب است که خود دو حالت مشبک و یکپارچه را تشکیل می دهد و به زیبایی هر چه بیشتر محیط خانه و یا پوشاندن سیم کشی های روی سقف اصلی کمک می کند. این کناف ها همچنین روش مقرون به صرفه ای برای نوسازی دیوارها می باشند.
مزایای نقاشی کناف
امروزه مزیت های نقاشی کناف که با خود به همراه دارد، باعث محبوبیت فراوان این سازه ها شده است. این سازه های تزئینی علاوه بر ظاهر زیبا، کاربرد وسیعی را نیز پوشش می دهند. مزیت نقاشی کناف شامل :
- زمان بر نبودن و نصب در کوتاه ترین زمان
- اجرای سریع کناف
- تشکیل دیوار کناف جداکننده برای ایجاد فضاسازی های مخصوص
- قابلیت استفاده از نورپردازی در محیط ها با استفاده ازاین کناف ها
انجام این کناف ها باعث ایجاد ظاهری متفاوت در طراحی دکوراسیون منزل شما می شود و ظاهری جذاب در منازل، دفاتر، إدارات و هر جایی که اجرای کناف انجام شده است، ایجاد می کند.
معایب نقاشی کناف
با وجود مزایای فراوان نقاشی کناف که به آن ها به طور مختصر اشاره کردیم، این سازه ها معایبی را نیز به همراه دارند. از جمله این معایب این است که این صفحات گچی در برابر رطوبت مقاومت چندان زیادی ندارند. به همین علت در حمام و دستشویی کمتر استفاده می شود.
عدم مقاومت کافی در برابر ضربه، ایجاد آلودگی و گرد و غبار فراوان حین ساخت و نصب سازه ها و نیاز به بتونه کاری و زیرسازی دقیق از معایب نقاشی کناف می باشد. همچنین باید بدانید که نقاشی کناف بر خلاف بسیاری از أمور دیگر، نیاز به فردی با تجربه برای اجرای آن می باشد.
نتیجه گیری
همانطور که پیش تر بیان کردیم، نقاشی کناف مزایایی دارد که آن را نسبت به سایر سازه ها متمایز می کند. این امر باعث محبوبیت آن در عین سادگی شده است. نقاشی کناف اگر توسط افراد باتجربه و متخصص انجام شده باشد، باعث شود معایب آن که زیاد نیز نیستند و می تواند به زیبایی و شیک بودن فضای منزل شما بیافزاید.