برای ما انسانها زیبایی محیطی که در آن زندگی میکنیم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اگر نگاهی به تاریخ بیندازید و نوشتههای تاریخی را زیر و رو کنید متوجه این موضوع خواهید شد. انسانها از همان دوران قدیم به دنبال زیباتر کردن محیط زندگی خود بودهاند و برای رسیدن به هدفشان کارهای مختلفی انجام دادهاند. با پیشرفت فناوری و ابداع ابزارهای متنوع، زیباتر کردن محیط اطرافمان دیگر کار سخت و پیچیدهای نیست. این روزها به کمک ابزارهای مختلفی همچون کناف میتوان چهره زیباتری به ساختمانها بخشید و آنها را از سایر محیطها متمایز کرد. در این مقاله قصد داریم مراحل نصب و اجرای کناف را با هم بررسی کنیم و ببینیم چگونه میتوانیم از این عنصر برای زیبایی ساختمانهایمان استفاده کنیم.
کناف چیست؟
قبل از اینکه به سراغ گامهای عملی برویم و نحوه نصب کناف روی سقف یا دیوار را مورد بررسی قرار دهیم باید با خود کناف آشنا باشیم. کناف نوعی پوشش ساخته شده از گچ است که در بخشهای مختلف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال اگر میخواهید دیوار جدا کنندهای در ساختمانتان داشته باشید یا به دنبال سقفهای کاذب زیبا هستید میتوانید از این روکشهای گچی به راحتی استفاده کنید.
چه ابزارهایی برای نصب کناف استفاده میشود؟
برای اینکه بتوانیم کناف را بر روی قسمتهایی از ساختمان که مدنظر داریم نصب کنیم باید ابزارهای خاصی در اختیار داشته باشیم. به کمک این ابزار نصب کناف بر روی سقف، دیوار و سایر بخشها به راحتی انجام میشود. از جمله ابزارهایی که در این فرآیند استفاده میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اره چاقویی
- سنباده
- تیغ برش
- رنده
- گردبر
- چکش
- لیسه استیل
- کاردکهای زاویه دار
- جک بالابر و نگهدارنده
- سوهان گرد
- دستگاه برش
- ریسمان رنگی
- قیچی و انبر مخصوص
- پخ زن
مراحل اجرای کناف
خوب حالا که با ابزارهای کنافکاری آشنا شدیم میتوانیم به سراغ بخش عملی کار برویم و مراحلی که برای اجرای کناف در نظر گرفته میشود را بررسی کنیم. قبل از اینکه دست به کار شوید و مواد مورد نیاز را تهیه کنید باید به یک سوال مهم پاسخ دهید. قرار است کناف را در چه بخشی از ساختمان نصب کنید؟ پاسخ به این سوال مراحل نصب کناف را تحت تاثیر خود قرار میدهد و مسیر را برایتان روشنتر میسازد.
به عنوان مثال اگر بخواهید بر روی سقفهای کاذب کناف اجرا کنید بهتر است مراحلی را برای زیرسازی در نظر داشته باشید. در این شرایط افرادی که متخصص نصب کناف هستند اطراف سقف اصلی را شاسیکشی میکنند و به این ترتیب نصب کناف را سادهتر میسازند. اگر قصد دارید از کناف برای زیباسازی سقف ساختمانتان استفاده کنید مراحل زیر را در نظر داشته باشید:
مرحله اول نصب و اجرای کناف
در این مرحله باید مواد مناسبی که برای اجرای کناف نیاز است را انتخاب کنید. اگر متریال مناسبی را در این مرحله انتخاب نکنید بدون شک کار با کیفیتی هم نخواهید داشت.
مرحله دوم ارتفاع کناف
در این گام میتوانید به کمک ریسمانهای رنگی که در اختیار دارید ارتفاع سقف را مشخص کنید. بعد از مشخص شدن ارتفاع میتوانید به کمک رول پلاک یا پیچ سازه تراز را در محلی که مشخص شده است نصب کنید.
مرحله سوم اندازه آویزهای کناف
بعد از اینکه ارتفاع مدنظرتان از سقف سازه تا تراز را مشخص کردید به سراغ اندازه آویزها بروید. بر اساس سطح و ساختاری که سقف کاذبتان دارد آویزها را با فاصله مناسب به کمک میخ یا پیچهایی که مخصوص اینکار هستند نصب کنید.
مرحله چهارم از مراحل نصب و اجرای کناف
بعد از نصب آویزها نوبت به استفاده از پروفیلها میرسد. پروفیلهایی که به اسم پروفیل باربر در میان متخصصان شناخته شده هستند به آویز نصب میشوند. سپس پروفیلهای پانلخور بر روی باربرها تقسیم میشوند.
مرحله پنجم اجرای پنل های گچی قبل از کناف
اگر مراحل بالا را به درستی طی کرده باشید راه زیادی پیش رو ندارید. در این مرحله میتوانید پنلهای گچی را هم به صورت تراز نصب کنید.
مرحله ششم
برای اینکه بتوان بتونه را در مکان مدنظر قرار دهید و دچار اشتباه نشوید از لبههای غیر فابریک استفاده کنید. در این مرحله لبههای غیر فابریک به وسیله ابزار مناسب پخ میخورند و سر جای خود قرار میگیرند.
مرحله هفتم
در این گام باید به سراغ ساخت بتونه بروید و آن را با موادی که در اختیار دارید بسازید. یادتان باشد انتخاب دقیق مواد بتونه و مخلوط کردن آن در اندازههای مناسب میتواند تاثیر بسزایی در نتیجه نهایی کار داشته باشد.
مرحله هشتم
اگر بین پنلهایتان درزی وجود دارد میتوانید آن را به کمک نوارهای درزگیر پر کنید. بتونه را در دو گام آستر و رویه بر روی کار بدهید و فاصله زمانی مناسب را در این مرحله در نظر داشته باشید.
مزایای استفاده از سقفهای کنافدار در چیست؟
حالا که با مراحل نصب و اجرای کناف در ایران آشنا شدیم بهتر است به سراغ بررسی مزایای استفاده از این عناصر در صنعت ساختمانسازی برویم. اگر هنوز در اجرای کناف شک دارید و به دنبال دلایل قانع کننده میگردید بدون شک مزایای زیر میتواند بیشتر از قبل قانعتان کند. مزایای استفاده از کناف برای سقف عبارت است از:
استفاده از کناف انعطافپذیری بیشتری برایتان به ارمغان میاورد. همانطور که میدانید انواع مختلفی از کنافها در بازار موجود است که میتوان از آنها در طرحهای متنوع استفاده کرد. اگر به دنبال انعطاف پذیری بالاتر هستید بدون شک استفاده از کناف برایتان جذاب خواهد بود.
- سقفهایی اجرایی با کناف عایق حرارت هستند و میتوانند در برابر آتش یا رطوبت هم مقاومت خوبی از خود به نمایش بگذارند.
نصب سادهای دارند و اجرای آنها زیاد پیچیده نیست. - به کمک کناف میتوان به راحتی ظاهر ساختمانهای قدیمی را عوض کرد و چهره زیباتری به آن بخشید.
- ضخامت این نوع سقف از سایر سازههای سنتی کمتر است و میتوان تاسیسات مختلفی را از آن عبور داد.
پنلهایی که برای اجرای کناف به کار میروند وزن زیادی ندارند. - قیمت کناف بسیار ارزان تر و مقرون به صرفه تر بوده و در عین حال ظاهر زیبایی برایتان به ارمغان میاورند.
کناف را بر روی چه سطوح دیگری میتوان اجرا کرد؟
مصالح و متریالی که برای اجرای پروژههای کناف استفاده میشوند از انواع مختلفی تشکیل میشوند. همین امر باعث میشود اجرای کناف محدود به سقف نباشد. شما میتوانید از کنافها به عنوان دیوارهای جداکننده یا دیوارهای پوششی استفاده کنید.
مراحل نصب و اجرای کناف؛ عنصری ساده اما زیبا برای دیدن نمونه کارهای کناف آوگون کلیک کنین
در این مقاله به بررسی مراحل مختلف نصب کناف پرداختیم و به عنوان نمونه نصب این عنصر بر روی سقف را با هم مرور کردیم. همانطور که مشاهده کردید اجرای مراحل مختلف کنافکاری نیاز به متخصص دارد اما به سادگی انجام میشود.