یکی از مهم ترین قسمت ها در نصب و اجرای کناف، زیر سازی آن می باشد که به آن شاسی کاری هم می گویند. برای نصب کردن سقف کناف کاذب در مرحله اول باید زیر سازی آن انجام شود تا بتوانیم سقف کناف کاذب را بر روی سقف نصب کنیم. نصب کردن سقف کناف کاذب و زیرسازی سقف کاذب کناف نکات فنی و ریزی دارد و باید با دقت کامل تجهیزات را بکار ببریم.
از این اصول و نکات فنی می توانیم به ارتفاع استاندارد کناف، فاصله آویز در کناف، توجه به وزن زیرسازی سقف کاذب و… اشاره کنیم. سایت کناف آگون انواع سقف های کاذب کناف را تولید میکند، برای دیدن انواع این سقف های کاذب به این سایت مراجعه کنید.
زیر سازی سقف کاذب کناف توسط تجهیزاتی صورت می گیرد که از جنس فلز و گالوانیزه هستند و به یکدیگر متصل می شوند صورت می گیرد. مهم ترین قطعات که برای زیرسازی سقف استفاده می شود شامل سازه های اتصال، رول بولت ها، فشنگ های اتصال، انواع آویز ها، کلیپس ها و پیچ و مهره ها می باشد.
جالب است بدانید قسمتی از لایه زیرسازی که به سمت زمین است توسط لایه ای روکش، پوشانده می شود.
مهم ترین تجهیزات این لایه روکش ، گچبرگ ها، بتونه های ماستیک، رنگ های پوشاننده، پیچ های اتصال، بتونه های درزگیر و توری های تیپ می باشند.
چگونه زیر سازی سقف کناف کاذب را انجام دهیم؟
سقف های کاذب انواع مختلفی دارند و بسته به مکان مورد نظر، سقف کناف انتخاب شده و نصب می شود. در ادامه مقاله می خواهیم شما را با زیرسازی، انواع سقف کناف کاذب آشنا کنیم.
زیر سازی سقف کناف کاذب به طور کلی به دو روش انجام می شود که به آن، تیپ A و تیپ B می گویند. این تیپ ها با توجه به ابعاد، مساحت، طول و عرض نصب می شوند.
همچنین روش اجرا و نصب کردن تیپ A و B متفاوت از یکدیگر می باشد، که روش اجرا و نصب هر کدام را به صورت جداگانه در ادامه مطلب به شما توضیح می دهیم.
تیپ A
تیپ A به سازه دو طرفه نیز مشهور است. هزینه اجرا و نصب کردن این تیپ نسبت به تیپ B گران تر می باشد علت آن نیز، استفاده از مصالح بیشتر است.
این روش زیرسازی سقف کناف کاذب دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی می باشد،همچنین شامل دو ردیف تیر است که عمود بر هم قرار می گیرند. تا بتوانند دهانه های عریض وزن کناف را با ایمنی بالا نگه دارند.
تیپ A در مکان هایی استفاده می شود که مساحت سقف آن بسیار بالا است، یعنی معمولا مساحت سقف بالای چهل تا پنجاه متر مربع می باشد. طول دهانه کناف در انتخاب تیپ بسیار مهم است، در صورتی که طول دهانه کناف بالای چهار متر باشد، برای زیرسازی از تیپ A استفاده می کنیم. برای دیدن انواع نمونه اجرای سقف کناف و دیوار کناف با ما همراه باشید.
زیرسازی سقف کاذب تیپ B
تیپ B به نام سازه طرفه شناخته نیز نام برده می شود. هزینه زیرسازی تیپ B به دلیل مصالح کمی که مصرف می کند بسیار پایین می باشد. اما جالب است بدانید سرعت نصب کردن این تیپ، نسبت به تیپ B بسیار بالا می باشد. از این رو می توان در مدت زمان کمی آن را در خانه نصب کنیم. تیپ B معمولا برای زیرسازی سقف کاذب کناف استفاده می شود.
اما اگر دهانه کناف بالایی چهار متر باشد و مساحت سقف در کل بالای چهل تا پنجاه مترمربع از تیپ A برای زیرسازی سقف استفاده می کنیم. توجه کنید که به دلیل نصب سریع و همچنین هزینه پایین این تیپ مصالح کمتری مصرف می کند. لذا ممکن است بعضی از کناف کاران در موردی که باید تیپ A را زیر سازی کنند. برای راحتی کار خود تیپ B را زیر سازی کنند که این کار بسیار خطرناک و نادرست می باشد، همچنین ایمنی منزل را به خطر می اندازند.
دلایل اهمیت زیرسازی اصولی سقف کاذب کناف
کناف یک ابزار است که وزن مخصوص به خود را دارد. ورقه های گچی که در سقف استفاده می شود، قسمت ظاهری و جلوه کار را بر عهده دارند. همچنین باعث زیبایی دکوراسیون منزل و ساختمان می شود. این تجهیزات قابلیت نورپردازی نیز دارند و به شکل ها، طرح های مختلف اجرا می شوند که تاثیر زیادی بر روی دکوراسیون محیط دارد.
همانطور که گفتیم این ورقه های گچی وزن دارند و حتما باید با روش درست و فاصله ای مناسب از سقف، نصب شوند. به همین خاطر نصب زیرسازی سقف کاذب کناف و شاسی کشی که تحمل وزن این گچبرک ها داشته باشد، مهم است. همچنین زیرسازی که بتواند آن ها را با ایمنی مناسبی حمل کند بسیار ضرروری می باشد. باید با دقت بالا و توجه به داده های مهندسی، ویژگی های محل نصب زیرسازی سقف کاذب را انجام دهیم.
تجهیزات کناف خوب باید توانایی حفظ امنیت و پایداری در بازه ی زمانی داشته باشد و از خودش حفاظت کند.
علاوه بر آن سازه کناف خوب باید در مقابل ضربه ها، تنش های وارد بر سازه مانند زلزله، انقباض و انبساط، باران و برف، مقاوم و از استحکام بالایی برخوردار باشد.
پیشنهاد می شود برای تهیه کناف و تجهیزات سقف کناف به سایت کناف آگون مراجعه کنید.
اجرای درست و دقیق زیر سازی تاثیر مستقیم و زیادی بر روی کیفیت کار نهایی، و ظاهر دارد. توجه کنید که اگر شاسی کشی یا زیرسازی سقف کاذب کناف، به درستی اجرا شود، گچبرگ ها به درستی و یکپارچه در جای خود قرار نمی گیرند. در نتیجه سطح کار یکنواخت نشده و شامل ناهمواری های زیاد می شود که سبب اجرای نادرست نورپردازی منزل می شود.
بنابراین بهتر است همانطور که در بالا توضیح دادیم با روش کلی نصب زیرسازی سقف کناف کاذب، آشنا باشید. همچنین نکات مهم و کلیدی را بدانید. در این صورت می توانیم نظارت دقیق تری بر کار نصاب، و همچنین نحوه اجرای زیرسازی داشته باشیم و از کیفیت کار و ایمنی آن مطمئن شویم.
سخن پایانی
اگر تمایل به خرید و نصب و یا خدماتی مانند زیرسازی سقف کاذب کناف دارید، به سایت کناف آگون مراجعه کنید. همچنین می توانید محصولات دیگر از جمله عایق رطوبتی کناف، سقف کاذب خود ایستا را در این سایت مشاهده کنید.